Καλωσόρισμα

Οι εγκαταστάσεις του Vamos Palace βρίσκονται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον σε μικρή απόσταση από το κέντρο του παραδοσιακού χωριού Βάμος, σε απόσταση μισής ώρας από την πόλη των Χανίων. Στο χώρο μας υπάρχουν τρία ανεξάρτητα κτίρια, χτισμένα από πέτρα σε απόλυτη αρμονία και με σεβασμό στο περιβάλλον, τα οποία αποτελούνται από τέσσερα διαμερίσματα το καθένα.

Από αυτά, μπορείτε να επιλέξετε να φιλοξενηθείτε σε:
α) μια πολυτελή σουίτα 85 m² με κουζίνα, τραπεζαρία και τζάκι, καθώς και καθιστικό με τηλεόραση 26'', όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι έξι άτομα.
β) δύο μεγάλα διαμερίσματα 60 m² δίχωρα, με δύο κρεβατοκάμαρες, κουζίνα και τραπεζαρία, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι τέσσερα άτομα, και
γ) οκτώ ευρύχωρα διαμερίσματα 40 m², με δύο κρεβάτια και δύο καναπέδες, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι τέσσερα άτομα (ή δύο ενήλικες +2 παιδιά).


Όλα τα διαμερίσματα έχουν ζεστό νερό όλο το 24ωρο, πολυκουζινάκι με πλήρη εξοπλισμό και ψυγείο, τηλεόραση 21'' και κλιματιστικό ψύξης-θέρμανσης, που σε συνδυασμό με τα ζεστά χρώματα του χώρου μας κάνουν την παραμονή σας άνετη, γεμάτη χρώμα αλλά και ξεκούραση. Τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού που μπορεί να αναζητάτε λίγη δροσιά, απολαύστε τη βουτιά σας στην πισίνα έκτασης 180 m² (με παιδική 45 m²) που περιβάλλεται από σχεδόν ένα στρέμμα γκαζόν, ενώ στο χώρο μας υπάρχει και παιδική χαρά για τα παιδιά.

Όλα τα διαμερίσματα έχουν θέα προς τον κάμπο του Αποκόρωνα, τον Κόλπο της Σούδας και τα Λευκά Όρη, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε παράλληλα με τον καφέ ή το ποτό σας στο μπαρ του ξενοδοχείου, ή στην δική σας βεράντα 14 m² που επίσης έχουν όλα τα διαμερίσματα. Από τις απολαύσεις στο χώρο μας δύσκολα μπορούν να λείπουν τα γλυκά εδέσματα της φιλόξενης κας Ελένης, στα οποία δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί… Τι περιμένετε λοιπόν;!

Βάμος

Ο Βάμος είναι μια γραφική κωμόπολη που έχει διατηρήσει το παραδοσιακό της χρώμα ζωντανό μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε θέατρο εξαιρετικά βίαιων συγκρούσεων που καθόρισαν τη μετέπειτα ιστορική πορεία της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις πηγές, το χωριό ιδρύθηκε στις αρχές του 8ου αιώνα λίγο μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Σαρακηνούς, οι οποίοι προέρχονταν από τη μουσουλμανική Ισπανία. Σύμφωνα με το θρύλο, λίγο αφού οι εισβολείς κατέστρεψαν τον παραθαλάσσιο οικισμό Καλύβες, φώναξαν «πάμε στο εσωτερικό να εγκατασταθούμε», και από το «πάμε» αυτό -"vamos" στα ισπανικά- έμεινε και η ονομασία του χωριού που αυτοί θεμελίωσαν.
Το χωριό έπεσε σε παρακμή τα πρώτα χρόνια μετά την ανακατάληψη της Κρήτης από τους Βυζαντινούς το 961, αλλά σύντομα εποικίστηκε με νέο πληθυσμό και γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κατά την Ενετοκρατία (1204-1669), σε βαθμό που σύντομα μετά την κατάληψη της δυτικής Κρήτης από τους Οθωμανούς ορίστηκε έδρα των επαρχιών Αποκορώνου, Σφακίων και Αγ. Βασιλείου, και από το 1854 έδρα του Νομού Σφακίων με μεγαλοπρεπές διοικητήριο (Σεράγιο), το οποίο ανατίναξαν οι επαναστάτες το 1895.
Στο κέντρο του χωριού, το οποίο απέχει 800 μέτρα από τις εγκαταστάσεις μας, μπορεί κανείς να βρει μια σειρά από υπηρεσίες και καταστήματα, όπως φούρνο, μανάβικο, τράπεζα, ταχυδρομείο, οινοπαντοπωλείο με παραδοσιακά είδη και γραφικές ταβέρνες, όπου μπορεί να γευτεί εξαιρετικά τοπικά πιάτα, παραδοσιακά γλυκά, και όχι μόνο…